Atsvara fotografijai – dalininkės realiu laiku tapyba ant drobės | jau 2024-10-06

Jau 30 metų čia mūsų kiemas

2024 m. spalio 6 d. 14 val. gimtadienio proga Vilniaus Žirmūnų vaikų ir jaunimo klubas kviečia į renginį „Jau 30 metų ČIA MŪSŲ KIEMAS“.

Vaikų ir jaunimo klubas, įsikūręs Vilniuje, Žirmūnų mikrorajone Minties g. 56, gyvuoja jau 30 metų. Jame vykdomas neformalus ugdymas ir švietimas ikimokyklinio amžiaus vaikams bei jaunimui iki 29 m. Moksleiviai čia lavina savo meninius ir artistinius gebėjimus. Klube iki šiol dirba pedagogų nuo pat įstaigos gyvavimo pradžios.

„Esame nedidelis, bet progresyvus klubas, kuris vertina ne tik ilgamečius pedagogus, bet ir su plačia šypsena pasitinka jaunuosius mokytojus ar norinčius jais tapti, o apjungiant patirtį ir norą, išeina įdomūs dalykai. Tad ir ne šiaip sau naujam mokslo metų sezonui pas mus prigijo šūkis „Šok į Žirmūnus – aukščiau tik žvaigždės,“ – sako laikinai Žirmūnų jaunimo klubo direktorės pareigas einanti Inga Ladygienė.

Renginys „Jau 30 metų ČIA MŪSŲ KIEMAS“ vyks Žirmūnų vaikų ir jaunimo klubo vidiniame kieme. Šventei staigmenų parengė ne tik vaikai bei jaunuoliai, bet ir patys būrelių vadovai ir net administracija. Renginio vedėjos – Vilniaus kamerinio teatro aktorė Žaneta Jablonskytė ir Vilniaus miuziklo aktorė bei dainininkė Ingrida Žiliūtė, nugramzdinsiančios žiūrovus į šmaikštų improvizacijos pasaulį.

Renginio iniciatoriai žada, jog be dėmesio neliks nei vienas. Mat vaikų ir suaugusiųjų lauks keramikos, kūrybos ir dizaino dirbtuvės, žiūrovai galės pasisvečiuoti pas Šachą ir Matą, o renginį vainikuos dailininkės Agnės Juškaitės realiu laiku tapyba ant drobės. Tai bus unikali proga patirti atsvarą fotografijai ir stebėti, kaip gimsta paveikslas, įamžinantis šią akimirką. Organizatoriai pasirūpins ir skanėstais, karštu šokoladu bei šilta arbata.

 

Kaip mus rasti: Minties g. 56, Vilnius, jau vien pravažiuojant pro šalį galima pajausti Žirmūnų vaikų ir jaunimo klubo laisvės dvelksmą. Orientyras – didžiulis mažosios architektūros statusą turintis grafiti paveikslas ant Klubo sienos.

Bendraukime

Turi pasiūlymų, idėjų ar pastebėjimų – mes laukiame Tavo laiško!

Taip pat skaitykite

keyboard_arrow_up
Skip to content